Genbrug er på mode
Heldigvis er genbrug også ved at være så trendy, at mange - specielt den yngre generation – er blevet langt mere bevidste om deres forbrugsvaner. Flere og flere går i genbrugsbutikker, når de køber tøj, møbler, legetøj mm.
Tidligere handlede genbrug i mange år mest om at købe varer til en god pris, så der kunne spares penge. Genbrug var for mennesker, der havde en mindre god økonomi. I dag er det for alle, og nu handler det mere om de holdninger og værdier, man har, når man køber genbrug. Går man i genbrugstøj eller køber brugte møbler, signalerer man, at ansvarligt forbrug, klima og bæredygtighed er noget, man går op i.
Kan legetøj altid genbruges?
Både ja og nej. Det afhænger meget af legetøjets stand og alder. Plastiklegetøj produceret før 2007 er ikke en god idé at genbruge, da det kan indeholde ftalater, som kan være hormonforstyrrende. Ftalater bruges til at blødgøre plastik, og i dag er der i Europa regler for, at al plastiklegetøj til små børn ikke må indeholde disse stoffer. Køber man derimod legetøj uden for Europa, og især hvis man ikke er sikker på, at legetøjet er testet efter europæiske regler, kan legetøjet stadig indeholde disse ftalater.
At legetøjet har fået en lille plet eller er lidt skrammet er dog ingen hindring for at give det videre. Legeværdien er ikke forringet ved en lille ridse, og børnene tager oftest ikke notits af det.
Jo flere, der kan få glæde af et stykke legetøj, og jo længere tid legetøjet kan være i kredsløb, desto bedre er det for miljøet.